Kirolak eta FitnessTenis

Mikhail Kukushkin, izar igotzen

Errusiar Federazioko ohia den Kukushkin Michael tenislariaren aurrean, Kazakhstanen ohorezko epaitegietan defendatu behar da.

Garaipenaren galera

Zoriontsu izan zen Kazakhstan eta Serbiako zaleek, baita ere 2016ko martxoaren 7an, "Pioneer" kiroldegian, "Davis Cup" Munduko Kopa irabazi zuten zortzigarren etapa batean.

Auzitegian, Mikhail Kukushkin eta Serb Novak Djokovicek ezinezkoa dirudi. Partida intrigazkoa bost ordu iraun zuen. Kazakheko ordezkariaren galera izan arren, garaipenaren serbiarrak bere trebetasun guztiak erabili behar izan zituen eta bere zaleei nerbio larriak egin zitzaizkien, eta, hain zuzen ere, munduko tenislaririk onena da.

Serbia eta Kazakhstan talde nazionalen arteko partida ondoren, N. Djokovicek ustekabean adierazi zuen Mikhail Kukushkinek nahiko merezitako garaipen zoragarria merezi zuela borroka fantastikoan, eta bere ibilbidean zailtasun handienetako bat deitu zion.

Mikhailek berak adierazi zuen akats gordinak lehen egin zirela, baina gero hobetu egin zen jokoa eta zaila izan zen munduan erraketa onenetakoa aurkitzea, baina literalki garaipenera joan zen.

Mikhail Kukushkin biografia

Mikhail Volgograd-en jaio zen 1987ko abenduaren 26an. Hasierako urteetan tenisean aritu zen aita, atleta ona zela eta hamazazpi urte zituela semea trebatu zuela.

2006an, Kukushkin IFT Futures sailean azken zatian sartu zen. Hurrengo denboraldirako, Saransk eta Samarkand hiriko zaleek bi garaipen lortu zituzten ATP Challenger sailean.

2008an bere aurkako inflexioa izan zen: Italia (Barletta, ATP Challenger) eta etxean (IFT Futures) irabazi zuen ATP Txapelketa (Bartzelona, Umaga, Mosku, Peter), eta Kazakhstango herritar bihurtu zen.

Urtean datorren martxoan Mikhail Kukushkin-ek bere maila etengabe hazten ari zen, dagoeneko jokatu zuen Masterseko Txapelketan Miami-n (bigarren txanda, sareta nagusia). Emaitza bera erakutsi zuten eta hilabete bat geroago Espainian (Bartzelona).

Maiatzean Portugalen jokatu zuten partidetan (Estoril, sareta nagusia) aukeratu zuen. Uztaila - Errusiako Federazioko Challenger txapelketan garaipena (Penza). Irailean - Malawi (Kuala Lumpur) txapelketa honen sare nagusiko jokoen parte hartzea.

Urrian, Kremlin Cup semifinalsetan parte hartu zuen, eta semea zelairatu zen, Yuzhny-ko tenislari errusiarrak garaitu zuenean .

Tenis profesionaleko azken lorpenak

2010ean, Mikhail Kukushkin, Challenger Alemanian (Braunschweig) eta Errusiako (Penza) irabazle bilakatu zenean, tenisean atleta profesionalen sailkapenean lehenengo ehunetara iritsi ziren.

Urte amaieran, ATP txapelketa irabazi zuen lehenengoa izan zen, eta M. Yuzhny-k irabazi zuen San Petersburgeko azken partidan.

2015eko urtarrilean, Sydneyko Mikhail Kukushkinek ATP txapelketako bigarren postua irabazi zuen, eta L. Mayerrek bi partida irabazi zituen . Berea baino gogorragoa Serbia, V. Trotsky ordezkari bakarra zen. Aipatzekoa da finalistek finalerdietarako sailkapen nagusia gainditu zutela, txapelketa horren zozketan lehen aldiz gertatu zena.