Kirol eta FitnessMartial Arts

Kazakhstan boxeolari Daniyar amateur Yeleusinov

Azken lau udan Olinpiar Jokoen historian zehar inoiz boxeoa kategorian, 69 kg-ra arteko ez da osoa Kazakhstan alderdiaren podiumean lehen urratsa gabe. 2016an lekukoa hartu Daniyar Eleusinov, atleta 25 urteko.

boxeoa Parrokia

boxeoa azken urteetako izar nagusia Kazakhstan bat Yeleusinov Daniyar da. atleta biografia herriko Berozino West Kazakhstan eskualdean, non March 13, 1991 jaio zen sorrera. Daniyar zen kirol interesa 9 urte zituela eta bere aita, Marat, lehenago coached eta zaharragoa atleta anaia izan zuten entrenatzaile ohore trebatu lehen berean. 16 urteotan, Diniyar bere familia Astana, non talentu boxeolari gaztea irtenbideak ona izan mugitu.

World eta arrakasta continental

Bere lehen junior txapelketetan Yeleusinov Daniyar irabazi nahiz eta mugimendu aurretik, parte hartzen Kadeteak Jokoetan. Eta 2008an, Munduko Gazte Mexiko Kazakh boxeolari txapelketa finala lortzeko gai izan zen, eta urtebete geroago "urrea" lehiaketa irabazi du, beraz, laster bihurtu zen Kazakhstan selekzioak nagusitan gonbidatuta.

helduen Txapelketa debuta Daniyar 2010, denean 19 urteko konfiantzaz zaveval Kazakhstan txapelketan jaitsi. Urte berean, boxeolari Asian Guangzhou Games, non Yeleusinov ere urrezko domina ekarri bidali da. Bi urte beranduago, atleta London olinpiadak sailkatu eta kudeatzen ditu laurdenetan, non galdu Italiako Vincenzo Mangiacapre nahi zuen iristeko. olinpiadak Yeleusinov Daniyar porrota guztiz hurrengo munduko txapelketa bertan zuzentzeko. Munduko Txapelketaren Kazakhstan ospatuko barruan, konfiantzaz heldu zen finalera, non Kubako Arisnuada Despagne erritmora, haber irabazi urre.

Rio garaipena eta planak pro bat bihurtu

Kirolariaren garaipena eta bere arrakasta bidean lanean onartzen zion bere ibilbideko bigarren aldiz Olinpiar Jokoetan joan da. Eta 2016an, Olinpiar Brasilgo Jokoetan, Rio de Janeiro esparruan, Daniyar izan ez pisua kategoria 69 kg-ra arteko berdinak. Kazakhstan atleta konfiantzaz Txapelketa sare on pasa, uzbekera Shahram Giyasova eko finala irabaztea.

Garaipen honek jaso Daniyar funtsen zati ongintzako bidaliko da, eta trenbide handitzea posible bat pentsatzen hasi zen. Ondorioz, gaur Yeleusinov serio zer laburrari interesa profesionala boxeoa sustatzaileek parte hartzeko aukera aztertzen. Beraz, laster dezakegu espero Kazakhstan Kirolariaren eta big eraztuna lehenengo borrokak.