Maxim Medvedev jatorri azerbaijanarraren jatorria da. Azerbaijango selekzio nazionaleko gakoetako bat eta herrialde honetako klub nagusietako bat da Agdameko "Karabaj".

1989ko irailaren 29an jaio zen atleta Azerbaijan Baku hiriburuan. Maxim Medvedev, oraindik ere bere gaztetan, futbolarengandik urrundu zen. Ia berehala herrialdeko klub ospetsuenetariko batean sartu zen - "Garabagh". Agdam taldea ofizialki adierazten duen arren, errealitatean ez da agertzen.

Gaia da 1993an Agdamek Nagorno Karabakh ez zen ezagutzen ez zuen kontrolpean pasatu, "Garabagh" bakuera joan zen bizitzera, eta bertan Isether Gaibov estadioaren berreraikuntzarekin loturarik txiki bat egiten ari zen.

Gazte egitura

2004an, Maxim Borisovitx "Garabagh" gazte taldearen kokalekuan sartu zen. Bi bikoitz, bi denboraldi eman zituen - 2006 arte.

Medvedev talentu handiko futbol jokalari gisa agertu zen talde horretan zegoen, bere defentsa bikaineko jokoa lehen taldeak taldearen lekua bermatu zuenean, taldearen deialdia ez zen luzeegia izan.

2006an, 17 urte zituela, Medvedev bakar taldearen taldeko jokalari bihurtu zen. Paraleloki, gazte eta gazteen nazio mailako taldeen erronkak daude, Munduko Txapelketan eta Europar Txapelketa irabazteko. Egia, arrakastarik gabe.

Helduen taldean lehen denboraldia

2006an, jokalari gazteak ezin izan zuen hasierako lerroan sartu berehala. Gainera, talde gogorra izan zen garaian. Azerbaijaneko txapelketan ez zen ongi joan. Garaipenak urte hartan "arraroak" izan ziren "Karabakh" izateko, beraz, taldearen defentsan funtsezko posizioa hartzearen arriskua dago, entrenatzaile gazte eta esperientziarik gabe entrenatzaileek ez zuten ausartzen.

Ondorioz, "Garabagh" denboraldi horretan bakarrik irabazi zituen 24 partidetatik 24. Etengabeko emaitzek ez zuten Europako lehiaketako domina eta lekuen aurkako borrokan sartu, baina goi mailako ligako matrikulazioen zaintzapean borroka ez zen borrokatu behar. 27 punturekin, taldeak 8. postua hartu zuen. Txapelduna "Khazar-Lenkaran" izan zen, bi urte lehenago.

Garaipena lortu du "Garabagh" Maxim Medvedev garailean 2009an. Azerbaijanen kopa bihurtu ziren. Taldeak 1/8 finaleko fasean sartu zuen borroka, baku 3: 0 etxean "Bakili" irabaztea etxean.

1/4 finalean, "Garabagh" etengabeko bilera batean etxean "Neftchi" 1-0 irabazi zuen. Defentsa jokoa fidagarria, Azerbaijan futbol jokalari Medvedev frogatu du, arrakasta gakoak bihurtu da.

Finalerdiak "Baku" FCek aurkariari heldu dio, 4: 2 helburuan aberatsa den joko batean bisita bat irabazi baitzioten. Eta hemen finala da. Konfrontazio erabakigarrian, "Garabagh" futbol zelaiak "Inter" Bakuarekin bat egin zuen. Ikusle gutxi zeuden: 8.000 bakarrik. "Karabakh" Vagif Javadov aurrerantzean lortutako helburua.

Urrezko denboraldia

2014an, Maxim Medvedev "Garabagh" lehen aldiz Azerbaijaneko futbol txapelduna bihurtu zen futbolean. Taldean denboraldi garaipena izan zen. Lehiakide nagusiak Agdamek etxean eta kanpoan irabazi zuen. Eta talde bakoitzak 4 partidek jokatu zuten elkarren aurka.

Ondorioz, 36 partidetan, "Garabagh" futbol zelaiak 6 aldiz galdu zituen, 72 puntu lortu zituen eta txapeldun bihurtu zen. Baku "Inter" jarraitzaile hurbilena 5 puntu atzeratu zen. Medvedev Champions League lehen aldiz estreinatu da.

Europako Kopako txapelketa nagusian, taldea bigarren sailkatuan hasi zen, Maltako bi aldiz irabazi baitzuen Valletta. 1: 0 eta 4: 0 etxean.

Hurrengo fasetan, Austriako "Salzburg" arerioak joan ziren. Azerbaijango etxean sentsazioan 2: 1 irabazi zuen, baina ezin izan zuen emaitza positiboa izan bisitaldi batean. Garaipena 0: 2 izan zen, eta horren ondorioz, Europako Kopako borrokak amaitu ziren, Medvedev-ena zen bezala.

Ondoren, "Garabagh" Azerbaijaneko bi txapelketa irabazi zituen. Txapeldunen Liga, hirugarren sailkatze-txanda utzita. Taldeak arrakastarik hurbilena izan zuen azken zozketan, Txekiak "Victoria" galdu zuenean beste norabidetan gol bat lortu baitzuten.

Orain arte, Medvedevek 223 partida "Garabagh" izan zituen, eta 5 gol sartu zituen. Klub honek bere ibilbidean bakarra izaten jarraitzen du.

Nazio mailako taldea

Azerbaijan taldea, Medvedevek debuta egin zuen 2009an. Taldeak errusiarrak bezalako talde berean egin zuen. Hala eta guztiz ere, ez zuen joko bikaina erakutsi. 10 partidetan denbora guztian irabazi ahal izan zen, Liechtensteinen 2: 0 bisitan. Aktiboan, Azerbaijanek Errusiako taldearen zozketan bakarrik sartu ahal izango du azken txandan (1: 1). Medvedev zelaian zelairatu zen 73. minutuan, markagailua azken emaitza izan zenean. Zikloaren sailkapen hau gure heroiaren lehen proba larria izan zen.

Azerbaijangoentzat arrakasta gehiago izan zen Munduko Kopa sailkatzeko hurrengo kanpaina. Medvedev taldeak 10 partida galdu ditu 10etik aurrera, ordea, zaleen garaipenak ere ez ziren zoriontsu. Puntu bat lortu nuen behin bakarrik lortu nuen. Ondorioz, sei zozketekin, azerbaijanarrak areriorik ez zitezen gogoratu ziren. Taldeak 9 puntu irabazi zituen taldean 4. postuan.

Guztira, talde nazionalaren zati gisa, Medvedevek 33 partida jokatu zituen une honetan.