Berriak eta GizarteaOspetsu

Heikki Kovalainen: biografia, argazkiak

Finlandia dagokionez, ez estereotipo bat da herrialdeko motela eta lasai iparraldean pertsona hori. Hala ere, hau Eskandinaviako Errepublika txiki koherentziaz F1 lasterketa eta pilotuek azkarra dashing entregatu. Mika Hakinen, Kimi Raikkonen - Finns horiek puntako indartsuena lasterketen munduan seriean rolak erreaktiboaren ziren. bere herrikideak ospetsua ez hain nabarmenik Heikki Kovalainen, Renault gidari taldeak, McLaren, Lotus-Caterham artean. Hasi zuen bere karrera, baita, bere lehen denboraldian bete hamar, baina gero, babesak gabe, behartu zuten taldeak ez oso solidoa elkarlanean aritzea, eta jada ez indartsuena artean.

F1 bidea

Ia munduaren racers indartsuena guztiak bere karting karrera hasi zen. the idazteko makina txiki open berean, nahiz eta seme-alabak beren gidatzeko trebetasunak Hone. bide hau eta Heikki Kovalainen, zeinen lehen urteetan zirkuitu carting on igaro dira jarraitu dut. Motorra Lehiaketa hasi zen, hasieran hamar urte bezala, aurrerapen ona iritsi. 1999an herrialdeko bigarrena izan zen, eta urtebete geroago Eskandinaviako Txapelketa irabazi zuen. halaber, munduko desfile erdietsi zuen, brontzezko munduaren dominaren bihurtuz.

biografiaren Heikki hurrengo fasera zen britainiar Formula Renault serie parte hartzen. handinahi Wazemank An oldarkor eta boldly pistan aritu, ez zuen esperientziadun lehiakide gehiago lehia izan zalantzarik. Bere lehen denboraldian, Heikki bi lasterketa irabazi eta urte amaitu, azken laugarren tokian.

Finn gazteak Renault arreta erakarri ditu, eta babes taldean baita zuten. Denboraldia 2002 Heikki Kovalainen dagoeneko hasi da Formula 3 lasterketa. Hemen ere berunezko rol izan zuen eta aldizka lasterketetan serie fase batean irabazi.

Royal serieko Estreinaldia

Gazte Finlandiako gidari laster areagotu lasterketa bertsio adingabearen maila eta 2005ean zuen proba Renault taldeko pilotu bat autoak probatzen Frantziako taldearen gisa gonbidatu zuten. 2006an zehar, Heikki Kovalainen kontzientziaz zauria bere taldeak berrien makinak zirkuluak, 28 000 km ditu guztira in clocked.

2007an, Frantziako "egonkor" utzi bere liderra Fernando Alonso, taldeko beste nahiago dutenek eta Renault-exekutiboen erabaki dute ikuspuntu jarri finlandiarrak, itzultzeko lehen taldea. Grand Prix Kovalainen lehen etapa nahiko urduri igaro eta akats batzuk egin eta lasterketa amaitzeko hamargarren tokian. Hala ere, Malaysia denboraldiko bigarren ekitaldia, zortzigarren amaitzeko, bere lehenengo puntuak irabazten txapelketan sailkapena lortu zuen.

Cool eta ziur Heikki Kovalainen oso dihoa zuzendu zuen lehen denboraldian. Nahiz eta ezin zuen 1 Formula historian, eta horrek bere lehen denboraldian etapa guztietan amaitu da lehen gidaria bihurtu. Hala ere, Brasilen fasean, bere autoa kalte larriak jasan zuen makina Schumacher eta Finlandiako racer fizzled. Ondorioz, Tiago Monteiro, behar bezala ospatu diren 16 lasterketetan bere lehen denboraldian errekorra errepikatu zuen.

Aldatu taldearen

Fernando Alonso, nor McLaren batean sartu zen, eta ezin izan kudeatzaileek eta talde berriaren bazkide hizkuntza komun bat aurkitu. Ondorioz, to Renault itzultzeko erabaki zuen, eta harekin txapelketan denboraldiko oroitzapen atsegina izan zuen. Bi "egonkor" egin errokea moduko bat, eta horrek Alonso emaitzarekin Frantziako taldean jokatzen jarraituko du, eta Heikki Kovalainen McLaren mugitu.

2008an arrakasta handiena Finlandiako pilotu ibilbidea izan zen. zen urte horretan, nire bizitza Grand Prix etapa bat irabazteko, Hungariako irabazi ahal izan zuen lehen eta azken aldia izan zen, hainbat aldiz iritsi podiumean.

Australian denboraldiko lehen lasterketa, Heykki Kovalaynen hasi shock, hortik bosgarren postua hartzeko. Dagoeneko Malaysia hurrengo fasean, hirugarren izan zen eta joan zen podiumean.

Hungariako Sari Nagusia atleta baten ibilbidea gertaera nagusia bihurtu da. Budapest Pista beti jotzen gehien Formula-1-en treacherous bat. twists eta bira replete da, eta luze abiadura handiko eskailerak esparrua gutxi ematen du. Trebeziaz bihurguneak on maniobra, Heikki Kovalainen beat Felipe Massa, eta horrek hautsi behera motorra, eta bere ibilbidean lehen lasterketa irabazi zuen.

Denboraldiko zehar finlandiarrak, berriro podiumean igotzeko gai izan zen, Italiako bigarrena izateraino, eta urtea amaitu final zazpigarren postuan batean.

emaitzak gainbehera

2009 ia ez titulu lasterketan parte hartzen Brawn taldea eta McLaren garaia izan zen. Matxurak pilotu britainiarrak taldearen atzetik hasierako etapetatik. Ezta Hamilton ezta Heikki Kovalainen ezin izan zuen lehen lasterketa are idatz 10. Azken halaber fizzled lehen fasean lehen Grand Prix Australia at talka egin ondoren.

Malaysia Heikki hurrengo lasterketa berean, lehen itzulian hilaren eta amaitu azkena artean. Ondoren gutxi batzuk berreskuratu egiten zuen, aldizka gola lortu zuen puntu, baina inoiz podiumean igotzeko gai izan zen.

McLaren taldeko liderrak bere co-pilotu errendimendua zorigaiztoko izan ziren, eta abantaila hartu txapelduna Jenson Brawn of Button defendatzeko, hura gonbidatzen bere ordez Finlandiako racer irteera dute.

Argazkiak Heikki kirol argitalpenen orrietan agertu da, baina bere ondorengo ibilbidean mehatxupean zegoen. Rider ez zuen enpresa handien babesari dute, eta ezin izan du liderra "egonkor" Formula-1 lankidetza zenbatu.

karrera berrabiarazi saiatzen

2010an, Formula 1 erakutsi hiru talde berriak joateko. Tony Fernandes, Lotus jabeak erabaki esperientziadun pilotuak gonbidatzeko eta Jarno Trulli eta Heikki zerbitzuak erabiltzen. Aukerak hasiberri errege lasterketa serie ziren askoz apalagoa munstroak "Ferrari", "Mercedes" bezala, eta Finlandiako pilotu oinarrizko ez du bere auto berria den gaitasun tekniko puntako pilotuek lehiatu eta txapelketan aldeko borrokan parte hartu dute.

hiru urte eman du talde berria zuen bitartean, Heikki Kovalainen da inoiz igo podiumera eta ezin izan du, nahiz eta betaurrekoak kontratatu lasterketa bakar bat amaitzeko. Berari urteetan arrakasta handienak Grand Prix Japoniako toki hamabigarren izan zen.

2013an, Lotus jabeek bere taldearen emaitzekin pozik, bere politika aldatzea erabaki eta ezagun eta herrikoia racers kontratatu hasi zen. Finn lan zen denbora pixka bat, baina gero ondoren, gonbidatu zuten proba pilotu bat bihurtu da, eta hasi zen abiadura handiko makinen ezaugarri berriak esperientzia.