Berriak eta GizarteaIngurumena

Ezagunenetako rally munduan. Dakar betetzen ditu irabazleak

Rally - racing modernoaren mota ezagunenetako bat. Oso entretenigarria izan zen, baina milioika ikusle interesak delako mundu osoan. hainbat txapelketetan, besteak ibilbidea berezi bat, "Paris-Dakar" da. Lasterketa hau nabarmentzen besteak beste. Zer da hain zale eta partaideei erakargarria? Hau artikulu honetan eztabaidatuko da.

automobil ospetsua maratoia historia

Rally "Paris-Dakar" 1978 bukaeran ospatuko da. Ibilbide honen ideia egileak France T. Sabin batetik motozikleta racer bat zen. 1977an, bere bidean galdu zuen basamortuan Libian lasterketa, bitartean "Abidjan-Nizako". janaria edo ura motorcyclist gabe dabiltzan egun batzuk igaro ondoren aurkitutako salbatu zion nomadak. ezbehar guztiak izan arren, basamortuan Sabina, nori munduarekin partekatu nahi zuen ezabaezin inpresioa bat egin du. Ideia hau pilotua inspiratu zen gaur rally ibilbidea ezagunenetako sortzeko. Dakar, Terri Sabina arabera, izan zen lasterketaren azken puntua izan nahi du, eta hasita - Paris.

Jatorrizko rally ibilbidea Afrikako iparraldean, Algeria pasatu, baina, ondorioz, egoera politikoa zaila eta handituz herrialdeko ezinegona, lasterketa onartu beste herrialde - Maroko. Batzuetan Libia bidez gainditzeko modu parte-hartzaile parte.

Lehen lasterketa Munduko Kopa fase bat izan zen. Hala ere, lehiaketa arauak eztabaida handiak eragin, beraz, planetaren Txapelketaren sailkapen orokorrean Rallyaren baztertzeko eta horren autonomoa egiteko erabaki zuten.

Interesgarria da bere existentzia historian partidu batean izan zen bertaratu ziren, ez bakarrik profesionala lasterketa auto gidariek, baina askotan rock izar, kirolari ospetsuak, beste diziplina ordezkariek (jeitsiera skiers, mendizale, marinel eta beste batzuk) arabera.

rally arauak

To lehiaketa honetan parte hartzeko, rally-arauak ezagutu behar duzu. Dakar final ibilbidearen helmuga. Hasi Parisen lasterketa. Lehiaketa hiru aste irauten du eta 10 mila inguru. Km distantzia bat hartzen du. pilotuek ez bakarrik rally ibilgailu bereziak, baina ere autoak eta kamioiak, eta motorrak ere jaso ahal izateko. Ez dago garraio modalitate bakoitzean desplazamendu bereizi bat da. Parte-hartzaileen artean daude racers profesionala, ez bakarrik, baina baita zaleak nor normalean deklaratu kopuru osoaren% 80 inguru kontuan.

Esan bezala, World Cup sailkapena ez ditu rally honetan. Dakar modurik badago, non irabazleak zehaztuko dira final hiria da. lehiaketaren txapeldun bihurtu da, besterik gabe, bere arerioak beat automobilgintza maratoi honen emaitzen arabera, the World Cup, non parte-hartzaileek lasterketa bakoitzean, eta horiek denboraldiaren amaieran laburbildu puntu jasoko ez bezala behar duzu.

rally irabazleak

XXI mendean rally "Paris-Dakar" garaipen gehien errekorra nagusia hasiera arte Stefan Petransel, irabazi zuen maratoia autoan sei aldiz hamar bertan parte hartzea urte izan zen.

2001 inflexio lasterketa araudia puntu bat izan zen, eta irabazleak aldean. lehiaketaren arauak zuzenketak arabera, taldeak ezin izan beraiekin eraman ekipamendua bertan porrota kasuan arazoa konpontzeko gai izango litzateke. konponketak guztiak gidariaren eta nabigatzailean exekutatu beharko lirateke. Urte berean, emakume bat Dzhutta Klyaynshmidt Rallyaren lehen aldiz irabazi zuen.

Errusiako kamioiak bihurtu benetako garaile rally "Paris-Dakar". "Kamaz-master" bat Errusiako taldeak handiaren maratoia hainbat aldiz irabazi. Azken urteotan, markagailuan eduki eta irabazi aldizka nazioarteko lehiaketa garrantzitsu batean jarraitzen du.

"KAMAZ-master" talde

Rallyaren historian "Dakar" Errusiako taldeak 13 aldiz irabazi ospetsuan maratoi honetan. 2015 urtean rally zituen, Bolivia, Argentina eta Txilen lehen aldiz pilotua Airat Mardeev irabazi kamioi sailkapena. lasterketaren azken fasean kanpoan apurtu pursuers lortu zuen, eta azkenean lehiakide hurbilen gainditu, besteak beste, taldekideek artean, 14 eta 51 minutu hurrenez hurren (Rank 2 - Nikolaev, jarri 3 - Karginov).

Horrela, Errusiako pilotuak erakutsi dute berriro, eta horrek auto bat "KAMAZ" da. "Dakar" urtero kamioia sailkapena, berari aurkezten.